MIS PÄEV TÄNA ON??

Friday, October 2, 2009

Venemaa rahvuslik vitu valimise võistlus.

Kolm finalisti Irina, Oksana ja Katja.
Rahvas on elevil, Irina astub ette, istub günekoloogitooli taolisele troonile ja suunab oma vitu rahva poole.Rahvas ootab ärevil, äkitselt hakkab vitt rääkima: "Iiii-rr-ii-naaa".
Rahvas on pöördes, no mida vittu! Vitt, kes oskab perenaise nime välja öelda. Aplaus, lilled lendavad, kõik suurepärane.
*Astub ette järgmine finalist Oksana. Istub samuti jalad harkis toolile. Rahvas on elevil, et kurat, kas lööb Oksana vitt Irina vitu üle või mitte. Suht võimatu tundub. Vitt sätib end veidi ja siis hakkab vaikselt häälistsema järjest valjenedes: "Ме-ня-я за-вут Оо-кс-аа-наа".
Rahvas on täiesti pöördes ja hullumas. Tere tali! Siuke vitt Oksanal. Uskumatu. Lilled, aplaus rahvas lausa püsti tõusnud.
Katja kord. Vaeseke Katja on maalt pärit - Irina ja Oksanaga ei anna võrreldagi. Nood pügatud pealinna vitud kõik. Tema mingist kolkast pärit karvane gorillavitt. Istub Katja toolile ja suunab vitu rahva poole. Rahval on halb eelaimdus, keegi ei oska midagi öelda, veidi piinlik isegi, et selline lehm lavale saanud. Mitme minuti möödudes hakkab rahvas rahutuks muutuma, kõlavad viled ja hõiked.
Visatakse esimene mädamuna. Järjest hakatakse pilduma ettejuhtuvaid asju maavitu pihta, lärm aina kasvab. Kes viskab sigaretiga, kes muna, kes pastakaga. Üks pealtvaataja leiab õuna pintsakutaskust ja virutab sellega vitu suunas. Vitt püüab osavasti õuna kinni, mälub veidi ja krõmpsab tüki küljest ära ja sülitab ülejäänud välja ning ütleb:
"Антоновка"

1 comment:

  1. oh pagan. oleks ma teadnud, et keegi meie omadest ka vaatama tuleb, ma oleks vähemalt ära kamminud no :D

    ReplyDelete